ORDIN nr. 26-36-542 din 2016 carte vehicule

∞ Aș vrea să știu ce vechime dă valoare unei scrieri ∞

ORDIN nr. 26-36-542 din 2016 carte vehicule pentru aprobarea Instrucţiunilor privind cartea de identitate a vehiculului

 ART. 1   

Se aprobă Instrucţiunile privind cartea de identitate a vehiculului, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

ART. 2    
  • (1) Cărţile de identitate a vehiculului prevăzute în anexa nr. 1 la instrucţiuni se eliberează după epuizarea stocului de cărţi de identitate existent la data intrării în vigoare a prezentului ordin.
  • (2) Cărţile de identitate a vehiculului eliberate până la data intrării în vigoare a prezentului ordin, precum şi cele eliberate până la epuizarea stocului prevăzut la alin. (1) rămân valabile.
ART. 3    

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

ANEXĂ

INSTRUCŢIUNI privind cartea de identitate a vehiculului

ART. 1

Carte vehicule se eliberează de către Regia Autonomă “Registrul Auto Român” în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 230/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 2

Dimensiunile şi conţinutul cărţii de identitate a vehiculului sunt prevăzute în anexa nr. 1.

ART. 3

(1) În vederea eliberării cărţii de identitate a vehiculului, Regia Autonomă “Registrul Auto Român” completează rubricile prevăzute în paginile a doua şi a treia ale cărţii de identitate a vehiculului, precum şi, dacă este cazul, rubrica “Menţiuni” prevăzută în pagina a patra a cărţii de identitate a vehiculului.

(2) După caz, rubricile “2. An fabricaţie”, “E. Număr de identificare”, “P.5. Serie motor” şi “R. Culoare” pot fi completate de deţinătorul numărului naţional de registru.

ART. 4

(1) Autoritatea competentă care efectuează înmatricularea completează la înmatriculare rubricile de la partea 1 din prima pagină.

Textul integral..……….ORDIN nr. 26-36-542 din 2016 aprobare instructiuni carte identitate vehicul

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.