Legea nr.152 din 2015 registrul comertului

∞ Cine cere cu sfială își atrage un refuz ∞

Legea nr.152 din 2015 registrul comertului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul înregistrării în registrul comerţului a fost publicata in: Monitorul Oficial nr. 519 din 13 iulie 2015

ART. I

Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 4 februarie 1998, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. După articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 2^1, cu următorul cuprins:
“ART. 2^1

(1) Registrul central al comerţului, ţinut de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, şi registrele comerţului ţinute de oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale fac parte:

 • din sistemul de interconectare a registrelor comerţului din statele membre ale Uniunii Europene, denumit în continuare sistemul de interconectare a registrelor comerţului.

(2) Sistemul de interconectare a registrelor comerţului este constituit din registrele comerţului din statele membre ale Uniunii Europene şi platforma centrală europeană.

 • La nivel european, punctul de acces electronic la sistemul de interconectare este portalul european e-Justiţie.
 • La nivel naţional, punctul de acces de interconectare a registrelor comerţului este Registrul central al comerţului, ţinut de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

(3) Prin sistemul de interconectare a registrelor comerţului, Registrul central al comerţului pune la dispoziţie publicului documentele şi informaţiile referitoare la profesioniştii înregistraţi în registrul comerţului.

(4) Următoarele informaţii înregistrate în registrul comerţului sunt disponibile, gratuit, prin sistemul de interconectare a registrelor comerţului, pe pagina de internet a ONRC sau pe portalul de servicii on-line al acestuia:

 • a) denumirea şi forma juridică a persoanei înregistrate în registrul comerţului;
 • b) sediul social/profesional al persoanei înregistrate în registrul comerţului şi statul membru în care este înmatriculată;
 • c) numărul de ordine din registrul comerţului al persoanei înmatriculate/înregistrate, identificatorul unic la nivel european (EUID) şi codul unic de înregistrare fiscală;
 • d) starea firmei.
(5) Oficiul registrului comerţului realizează:
 • prin sistemul de interconectare a registrelor comerţului,
 • cu titlul gratuit,
 • schimbul de documente şi informaţii cu registrele comerţului din statele membre ale Uniunii Europene
 • în cazul operaţiunilor de fuziune transfrontalieră şi al sucursalelor înfiinţate de societăţi cu sediul în statele membre ale Uniunii Europene.

Textul integral……legea-nr-152-din-2015-modif-acte-inregistrare-in-registrul-comertului ……. 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.