HG nr.879 din 2016 norme atestare manageri TAXI

∞ Dimensiunile bunăstării se măsoară nu în mărimea veniturilor, ci în obiceiuri și în modul de viață ∞

HG nr.879 din 2016 norme atestare manageri TAXI privind aprobarea Normelor privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport în regim de taxi şi închiriere

CAPITOLUL I     Dispoziţii generale
ART. 1

(1) Prezentele norme reglementează pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport în regim de taxi şi închiriere, definiţi potrivit art. 1^1 lit. a – e) din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Lege.

(2) Pot avea acces la pregătirea profesională prevăzută la art. 2 şi la atestarea profesională prevăzută la art. 3 persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 7^1 alin. (1) lit. b) – d) din Lege.

CAPITOLUL II     Pregătirea profesională a managerilor de transport în regim de taxi şi închiriere
ART. 2

(1) Pregătirea profesională în vederea obţinerii certificatului de manager de transport în regim de taxi şi închiriere se realizează numai în centrele de pregătire şi perfecţionare profesională autorizate de Ministerul Transporturilor pentru pregătirea managerilor de transport şi are ca scop însuşirea de către candidaţi a cunoştinţelor şi competenţelor specifice domeniilor şi temelor conform programului de pregătire profesională a managerilor de transport în regim de taxi şi închiriere prevăzut în anexa nr. 1.

(2) În vederea participării la cursurile de pregătire profesională a managerilor de transport în regim de taxi şi închiriere, candidaţii se înscriu la un centru de pregătire şi perfecţionare profesională autorizat de Ministerul Transporturilor, completând în acest scop o cerere şi depunând în acest sens un dosar cu următoarele documente:

 • a) cerere;
 • b) actul de identitate, în copie;
 • c) actele care demonstrează îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 7^1 alin. (1) lit. b) – d) din Lege, respectiv: (i) certificat de cazier judiciar, în original, prin care se atestă inexistenţa condamnării pentru una dintre faptele prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. d) pct. 1 din Lege;

Textul integral.……. Norme-privind-pregătirea-şi-atestarea-manageri-taxi……

Similar Posts

2 Comments

 1. Hutupasu dan spune:

  Buna ziua. La solicitarea unei cunostinte care lucreaza ca taximetrist la firma nurorii sale am sustinut examenul obtinand certificatul de la ARR respectiv fisa medicala si avizul psihologic. Am incercat sa aflu online despre OBLIGATII SI INDATORIRI MANAGERI TAXI, ADICA CE TREBUIE EI SA FACA EFECTIV IN ACEST DOMENIU SI CARE SUNT PASII MAI DEPARTE DAR NU AM REUSIT SA AFLU. Va rog sa ma ajutati in rezolvarea acestor intrebari si va multumesc.

  1. Gabriela Fainita spune:

   Un manager de transport în regim de taxi și închiriere are obligațiile oricărui administrator de societate comercială, având și obligații specifice domeniului.
   Enumăr câteva:
   -obligaţia constituirii societăţii care vizează activităţile preliminare constituirii societăţii ori cele ale începerii funcţionării acesteia
   -obligaţia îndeplinirii operaţiunilor cerute pentru a îndeplini obiectul de activitate al societăţii,
   -obligaţia de a asigura gestiunea activităţii curente a societăţii, adică obligaţia de a administra firma
   -obligaţia de a întocmi bilanţul societăţii şi contul de profit şi pierderi
   -obligația privind raporturile de muncă, încheierea și înregistrarea contractele de muncă a diferitelor categorii de lucrători ai transportatorului autorizat (forma contractelor, obligaţiile părţilor, condiţiile şi durata muncii, concediile plătite, remuneraţia, desfacerea contractului)
   -obligația colaborării cu diferite instituţii sociale care intervin în sectorul transportului rutier
   -obligaţii de natură fiscală- formarea tarifului, preţul de cost (costuri fixe, costuri variabile, fonduri de exploatare, amortismente etc.) pentru fiecare vehicul, kilometru sau cursă
   -omologarea de tip, înmatricularea, agrearea şi inspecţia tehnică a vehiculelor, etc.

   https://projurista.ro/formarea-profesionala-pentru-competente-profesionale/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.